Jappmousse - Helt fantastiskt underbart god!!!!! Ni måste testa att göra den :D
(detta recept ger 6-8 port. beroende på hur stora portioner som önskas) X-tra bild HÄR >>
175 g mörk choklad
(detta recept ger 6-8 port. beroende på hur stora portioner som önskas) X-tra bild HÄR >>
175 g mörk choklad
2 st dubbeljapp, á 60 g
4 äggulor
3 msk strösocker
4 dl vispgrädde
Bryt och dela chokladen och jappen i bitar. Smält över vattenbad.
Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
Blanda med chokladsmeten. Låt svalna i rumstemperatur.
Vispa grädden ganska hårt.
Blanda ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda väl.
Vänd ner resten av grädden och blanda lite slarvigt. (marmorera)
Fördela ut jappmousse i portionsskålar, 6-8 st
Låt stelna i kylen i 1 timme eller längre, tex över natten.
Dekorera med tex. en klick vispad grädde och hackad choklad.
_____________________________________________________
________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar