Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Jappmousse

Jappmousse - Helt fantastiskt underbart god!!!!! Ni måste testa att göra den :D
(detta recept ger 6-8 port. beroende på hur stora portioner som önskas) X-tra bild HÄR >>

175 g mörk choklad
2 st dubbeljapp, á 60 g
4 äggulor
3 msk strösocker
4 dl vispgrädde

Bryt och dela chokladen och jappen i bitar. Smält över vattenbad.
Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
Blanda med chokladsmeten. Låt svalna i rumstemperatur.

Vispa grädden ganska hårt. 
Blanda ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda väl.
Vänd ner resten av grädden och blanda lite slarvigt. (marmorera)

Fördela ut jappmousse i portionsskålar, 6-8 st
Låt stelna i kylen i 1 timme eller längre, tex över natten.

Dekorera med tex. en klick vispad grädde och hackad choklad.
_____________________________________________________
________________________________________________________________________________

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar