Degen:
150 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl special
(toppas med uppvispat ägg, sesamfrön, torkad smulad oregano)
Smält smöret.
Blanda i mjölken och värm till fingervarmt =37°
Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsätt reseten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
______________________________________________________
Fyllning:
1 kg blandfärs
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
Valfri fyllning med valfri mängd:
Röd paprika
Champinjoner
Zucchini
Lök
5 dl creme fraiche 34%
3 dl riven ost
Sambal oelek
Bryn färsen och krydda med tacokrydda.
Häll i vattnet och låt stå på svag värme i ca 5 min.
Tärna eller strimla det du önskar av de valfria ingredienserna.
Stek dem mjuka i lite smör och blanda ner i färsen.
Blanda ner creme fraiche och riven ost.
Smaka av med sambal oelek.
______________________________________________________
Så här gör du pirogerna:
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela degen i 16 delar.
Kavla eller tryck ut varje del till en ½ cm tjock rund cirkel.
Lägg en rejäl klick köttfärsfyllning på halva cirklen.
Vik över den andra sidan över fyllningen och
tryck ihop kanterna med en gaffel.
Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 15 min.
Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 15 min.
Pensla med uppvispat ägg
och strö över sesamfrön och ev. lite oregano.
Gräddas mitt i ugnen i 225° i 15 min.
Goda både varma, ljumna och kalla :)
_________________________________________________________________________________
Fler köttfärsrecept hittar du HÄR
Fler recept på fyllt bröd hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar