När vi har tacokväll så brukar jag göra extra mycket tacofärs
så att det räcker till en gäng med pizzabullar också.
så att det räcker till en gäng med pizzabullar också.
Drygt 800 g tacokryddad färs är lagom.
Jag brukar blanda i lite stekta champinjoner också :)
Toppa med smulad pizzakrydda och riven ost!
(tillsätter du inte champinjoner så kan du öka till 1kg tacofärs)
ca 30 st
(tillsätter du inte champinjoner så kan du öka till 1kg tacofärs)
ca 30 st
Degen:
50 g smör
6 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl kruskakli
11-12 dl vetemjöl
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt =37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Dela degen i två delar.
Kavla ut varje del till en rektangel ca ½ cm tjock.
Bred ut köttfärs på rektanglarna och rulla ihop från långsidan.
Skär rullarna i 3 cm breda skivor och lägg dem i stora muffinsformar.
Låt pizzabullarna jäsa i formarna under bakduk i 30 min.
Strö över smulad pizzakrydda och riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 200° i 20 min.
______________________________________________________
Fler köttfärsrecept hittar du HÄR
Fler recept på fyllt bröd hittar du HÄR
Fler recept i kategorin "pizza" hittar du HÄR
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler köttfärsrecept hittar du HÄR
Fler recept på fyllt bröd hittar du HÄR
Fler recept i kategorin "pizza" hittar du HÄR
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar