Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Trekantiga grötbullar

Grötbullar - Detta recept ger 15 st grötbullar - Goda och mättande - Går utmärkt att frysa
Jag har testat fram ett riktigt bra recept på grötbullar - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA ->>

Gröten:
1 dl havregryn
1 dl rågkross
0,5 dl kruskakli
3 dl vatten
25 g smör
2 dl filmjölk, 3%

Koka ihop havregryn, rågkross, kruskakli och vatten till en gröt.
Tag kastrullen från värmen och rör ner smör och filmjölk.
Låt blandningen svalna till fingervarmt =37° (ca 15 min)
________________________________________________________________________________
Övriga ingredienser:
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
Ca 8 dl rågsikt

Blanda ut jästen med den fingervarma gröten.
Tillsätt salt, sirap och rågsikt och arbeta ihop till en deg.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Knåda degen på mjölat bakbord.
Rulla ut en rulle och platta till den, ca 10x50 cm 
Skär ut 15 st trekanter, se bild!
Låt bröden jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.

Pensla ev. brödet med vatten och strö över havregryn.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 min.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar