Grötbullar - Detta recept ger 15 st grötbullar - Goda och mättande - Går utmärkt att frysa
Jag har testat fram ett riktigt bra recept på grötbullar - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA ->>
Gröten:
Jag har testat fram ett riktigt bra recept på grötbullar - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA ->>
Gröten:
1 dl havregryn
1 dl rågkross
0,5 dl kruskakli
3 dl vatten
25 g smör
2 dl filmjölk, 3%
Koka ihop havregryn, rågkross, kruskakli och vatten till en gröt.
Tag kastrullen från värmen och rör ner smör och filmjölk.
Låt blandningen svalna till fingervarmt =37° (ca 15 min)
________________________________________________________________________________
Övriga ingredienser:
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
Ca 8 dl rågsikt
Blanda ut jästen med den fingervarma gröten.
Tillsätt salt, sirap och rågsikt och arbeta ihop till en deg.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Rulla ut en rulle och platta till den, ca 10x50 cm
Skär ut 15 st trekanter, se bild!
Skär ut 15 st trekanter, se bild!
Låt bröden jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
Pensla ev. brödet med vatten och strö över havregryn.
Pensla ev. brödet med vatten och strö över havregryn.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 min.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar