Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Frusen cheesecake - Jordgubbscheesecake

Frusen cheesecake - Jordgubbscheesecake
En jättegod och lättbakad cheesecake som du kan förbereda dagen innan servering.
Passar till konfirmation, på studentfest, till midsommar eller som svalkande sommartårta

50 g smör
20 st digestivekex
250 g färska jordgubbar
2 dl strösocker
1 st lime
4 dl vispgrädde
300 g färskost, tex philadelphia
250 g mascarpone

Dekorera med valfri mängd färska jordgubbar
och vit chokladtryffel, Obs! se nedan.
______________________________________________________
Steg 1:
Smält smöret
Krossa digestivekexen och blanda dem med smöret.
Tryck ut kexblandningen i en springform, minst Ø 25 cm
______________________________________________________
Steg 2:
Mixa jordgubbar, strösocker och det yttersta limeskalet och saften.
(spara lite limesaft att smaka av med så du får den lagom syrlig)
Vispa grädde, färskost och mascarpone krämigt, ca 3-4 min.
Häll i jordgubbsblandningen och fortsätt vispa till en jämn smet.

Bred ut blandningen över digestivebotten.
Täck med plastfolie och ställ kakan i frysen i minst 7 timmar.
(den kan gärna stå i frysen längre, tex över natten)

Tag fram cheesecaken ca 30 min innan servering.
Strax innan servering lägger du på chokladtryffeln, se nedan!
______________________________________________________
Steg 3:
Vit chokladtryffel:

200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 klick smör, ca 10 g

Bryt chokladen i bitar.
Låt vispgrädden och smöret bli riktigt varmt i en kastrull.
(rör hela tiden så att det inte bränns)
Häll den heta gräddblandningen över chokladen.
Rör till en jämn smet och låt därefter svalna lite.
När chokladsmeten svalnat breder du ut den över cheesecaken.

Dekorera med färska jordgubbar.
______________________________________________________
Fler recept på cheesecake hittar du HÄR
Fler recept med bär hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar