Lättlagad och god maträtt med kycklingfilé - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA
Tips! Det är jättegott att servera skivat vitlöksbröd som tillbehör.
Recept på vitlöksbaguetter hittar du HÄR
(4 port)
Tips! Det är jättegott att servera skivat vitlöksbröd som tillbehör.
Recept på vitlöksbaguetter hittar du HÄR
(4 port)
4 st kycklingfiléer
Salt/vitpeppar
1 pkt bacon, ca 140 g
4 dl creme fraiche, valfri fetthalt
(använder du lätt creme fraiche kan du röra i en äggula för att göra såsen tjockare)
(använder du lätt creme fraiche kan du röra i en äggula för att göra såsen tjockare)
2 tsk dijonsenap
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
Riven ost
(valfri mängd)
Dela kycklingfiléerna på längden.
Salta, peppra och bryn dem i lite smör.
Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Klipp baconet i bitar och knaperstek det i en stekpanna.
Blanda ihop creme fraiche, senap, vitlök och persilja.
Häll blandningen över kycklingfiléerna.
Strö över knaperstekt bacon och toppa med riven ost.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
(gör ett snitt i största delen av kycklingen för att se att den är helt klar)
Servera med tex. kokt ris eller pasta och en grönsallad
_________________________________________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar