Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Räkpaj med cayennepeppar

En god räkpaj med cayennepeppar - God att servera ljummen med tex. en klick gräddfil.
Smaken och konsistensen av denna pajen påminner om Frödinges skaldjurspaj

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform.
Låt stå i kylskåp i 20 min.
______________________________________________________
Fyllning:
200 g riven goudaost
2 brk räkor i lag, ca 340g räkor
4 st ägg
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 dl hackad dill
0,5 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 200° i 10 min.

Lägg osten i pajskalet.
Låt lagen rinna av och strö ut räkorna över osten.

Vispa ihop ägg, grädde, tomatpuré, dill, salt och kajennpeppar.
Häll blandningen över räkorna.

Grädda långt ner i ugnen i 200° i ca 30-35 min.
Låt pajen vila innan servering!
______________________________________________________

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar