En god räkpaj med cayennepeppar - God att servera ljummen med tex. en klick gräddfil.
Smaken och konsistensen av denna pajen påminner om Frödinges skaldjurspaj
Smaken och konsistensen av denna pajen påminner om Frödinges skaldjurspaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform.
Låt stå i kylskåp i 20 min.
______________________________________________________
Fyllning:
200 g riven goudaost
2 brk räkor i lag, ca 340g räkor
4 st ägg
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 dl hackad dill
0,5 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk cayennepeppar
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 200° i 10 min.
Lägg osten i pajskalet.
Låt lagen rinna av och strö ut räkorna över osten.
Vispa ihop ägg, grädde, tomatpuré, dill, salt och kajennpeppar.
Häll blandningen över räkorna.
Grädda långt ner i ugnen i 200° i ca 30-35 min.
Låt pajen vila innan servering!
______________________________________________________
Fler recept på matpajer hittar du HÄR
Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>
_____________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>
_____________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar