After Eight Tårta - Min absoluta favorittårta - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Tårtbotten:
100 g mörk choklad
200 g smör
12 plattor after eight
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Bryt chokladen och smält med smör och after eight i kastrull.
Låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Blanda ner den avsvalnade chokladblandningen i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver, sikta ner i smeten.
Häll smeten i en smord springform, ca Ø 25 cm (klä botten med bakpapper)
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 20 min.
Den är klar när den släpper kanterna & nästan har stannat i mitten.
Låt svalna medan tårtbotten ligger kvar i formen.
(tårtan blir och ska vara lite kladdig)
(tårtan blir och ska vara lite kladdig)
______________________________________________________
Glasyr:
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
18 plattor after eight
Smält samman smör, vispgrädde och after eight.
När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan.
Häll glasyren över tårtbotten. Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.
Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv.
Garnera med vispad grädde och after eightplatta.
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar