Kålpudding - Svensk husmanskost när den är som allra bäst :D Lätt att tillaga och väääldigt gott!! (ca 6 port)
1 st sats köttbullesmet gjord på 1 kg blandfärs RECEPT HÄR >>
1 st vitkålshuvud, ca 1,5 kg
1 st sats köttbullesmet gjord på 1 kg blandfärs RECEPT HÄR >>
1 st vitkålshuvud, ca 1,5 kg
0,5 dl sirap
Salt/vitpeppar
Salt/vitpeppar
Blanda ihop köttfärssmeten, receptet hittar du i länken ovan!
Skär vitkålen i bitar och stek dem mjuka i smör.
Slå på vatten över kålen lite då och då under stekningen, ca 1 dl
Salta/peppra och rör i sirapen, låt sjuda några minuter.
Fördela ut hälften av vitkålen i en smord ugnsfast form.
Bred ut färsen över kålen. Avsluta med resten av kålen över färsen.
Bred ut färsen över kålen. Avsluta med resten av kålen över färsen.
Tillaga mitt i ugnen i 175° i ca 45 min.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och gräddsås RECEPT HÄR >>
____________________________________________________
Fler recept med köttfärs hittar du HÄR >>
Ekonomitips om mat hittar du HÄR >>
_______________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Ekonomitips om mat hittar du HÄR >>
_______________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar