Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

En mojäng till janssons

Idag är det dags för mitt recept på janssons frestelse att få hoppa in här i bloggen. Mojängen som ni ser på bilden, (jag vet inte vad den kallas, vet ni?) hur som helst var jag hemma hos mamma och pappa igår och lånade den till dagens blogginlägg. Den är helt perfekt att använda till janssons frestelse, har man en sådan kan man verkligen kalla janssons för lättlagad mat. Man lägger skalad potatis i mojängen och sedan vevar man runt och ut kommer perfekta strimlor. Det finns ju flera sätt att strimla potatis på men det här är det bästa sättet tycker jag.
Det är inte särskilt dyrt heller att göra janssons frestelse. 1 kg potatis, 2 st gula lökar, 1 st trea vispgrädde, 1 burk ansjovisfiléer, lite ströbröd och några klickar smör, det är allt som behövs till en medelstor gratängform. Det räcker till ca 5-6 personer, beronde på vad som serveras till.
Ett exakt recept och bild på den färdiga janssons frestelsen dyker upp senare under dagen, vi ses snart igen!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar