Potatisrosor - Enkelt att göra, gott och ser väldigt lyxigt ut :D Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
1 st stor fast potatis till 1 st potatisros
Salt/vitpeppar
Riven parmesanost
Skala och hyvla potatisen tunt med tex osthyvel, ca 1 mm
OBS! Skölj inte potatisskivorna eftersom det är stärkelsen som håller ihop rosen.
Sätt ut smorda muffinsformar i en muffinsplåt.
Fyll formarna med potatisskivorna, börja runt kanterna på formen.
Salta/peppra lite mellan potatisskivorna.
(om du vill kan du även blanda i lite pressad vitlök mellan potatisskivorna)
Arbeta dig in mot mitten så att potatisskivorna bildar en ros.
Salta/peppra över rosorna och strö över riven parmesanost, ca 1 msk/ros
Tillaga mitt i ugnen i 175° i ca 40 min.
Tag ut rosorna och strö över lite parmesanost till.
Höj ugnen till 225°. Låt rosorna få färg och bli genommjuka, 5-10 min
Tag ut rosorna ur muffinsformarna innan servering.
Gott till grillat/stekt kött/fågel och tex bearnaisesås.
____________________________________________________
______________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar