1 kg kycklingfilé
2 ägg
1,5 dl ströbröd
1 dl sesamfrön
0,5 msk paprikapulver
2 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skär kycklingfilén i bitar, ca 8 bitar/filé.
Vispa i en skål upp äggen med en gaffel och lägg i kycklingbitarna.
Blanda runt, se bild!
Blanda runt, se bild!
I en påse skakar du ihop ströbröd, sesamfrön och kryddorna, se bild!
Tag med en gaffel upp kycklingen ur äggblandningen.
Skaka runt bitarna i påsen med ströbrödsblandningen.
Skaka runt bitarna i påsen med ströbrödsblandningen.
Lägg kycklingbitarna i en smord ugnsform.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 10 min.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 10 min.
(skär ett snitt i största kycklingbiten så du ser att kycklingen är helt klar,
för fin stekyta kan du steka till dem lite snabbt i olja eller smör)
Servera med tex kokt ris och currysås >>
eller klyftpotatis >> och bearnaisesås
för fin stekyta kan du steka till dem lite snabbt i olja eller smör)
Servera med tex kokt ris och currysås >>
eller klyftpotatis >> och bearnaisesås
_________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar