Knådfritt bröd med endast en jäsning - Detta recept ger 20 st frallor - Superlätt att baka!
Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
5 dl vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
3 tsk salt
1 msk honung
Ca 14 dl vetemjöl
Värm vatten och mjölk till fingervarmt. Rör ut jästen med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt och honung.
Tillsätt resten av vattnet, salt och honung.
Arbeta in mjölet tills degen släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
Häll upp degen på ett rikligt mjölat bakbord. Knåda inte!
Strö ut ytterligare lite vetemjöl över degen.
Platta ut degen till en ca 1 cm tjock rektangel.
Skär upp brödet i 20 små rektanglar, använd tex pizzaskärare, se bild!
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 13-15 min.
Lika gott på buffébordet som på frukostbrickan :)
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR >>
Detta brödet är billigt och ingår därför i kategorin "ekonomitips om mat" >>
________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Lika gott på buffébordet som på frukostbrickan :)
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR >>
Detta brödet är billigt och ingår därför i kategorin "ekonomitips om mat" >>
________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar