1 st grillad kyckling
2 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt
(använder du lätt creme fraiche så kan du röra ner en äggula för att göra såsen tjockare)
(använder du lätt creme fraiche så kan du röra ner en äggula för att göra såsen tjockare)
1,5 msk soya
1 msk dijonsenap
2 msk torkad grönpeppar, se bild!
Salt
Rensa och dela kycklingen i bitar. Lägg i ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, soya och senap.
Mortla grönpepparn. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt.
Häll såsen över kycklingen. Låt stå i kylen i ca 2 timmar.
(kycklingen blir extra smakrik när den får stå och dra till sig ett tag)
Tillaga sedan kycklingen i ugnen i 225° i ca 15 min.
Servera med kokt ris och grönsallad
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar