Fryser in råa köttfärsbiffar gör jag ofta, det går hur bra som helst.
Gör köttfärssmeten efter DETTA RECEPTET >>
Gör köttfärssmeten efter DETTA RECEPTET >>
Forma den kryddade och ströbrödsblandade köttfärsen till biffar.
Lägg biffarna på tex. en ugnsplåt eller en skärbräda.
(använder du plåt så måste den få plats i frysen)
(använder du plåt så måste den få plats i frysen)
Ställ in biffarna i frysen.
Styckfrys på plåt/skärbräda tills biffarna frusit på ytan, ca 30-60 min
Styckfrys på plåt/skärbräda tills biffarna frusit på ytan, ca 30-60 min
När biffarna är styckfrysta paketeras de i fryspåsar.
(eftersom biffarna är styckfrysta så fryser de inte samman i varandra i fryspåsen)
(eftersom biffarna är styckfrysta så fryser de inte samman i varandra i fryspåsen)
Plocka sedan ut det antal frusna biffar du önskar. Låt tina i kylen.
Lägg tex. i kylen på morgonen. Tillaga biffarna på lunchen eller kvällen.
Lägg ut dem på ett fat så att de inte fastnar i varandra när de tinar.
Ska biffarna tina snabbare så kan de tina i rumstemperatur.
Ska biffarna tina snabbare så kan de tina i rumstemperatur.
Stek de upptinade biffarna i en klick smör, ca 4-5 min/sida
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar