Soppbröd - Eller helt enkelt ett väldigt gott och smakrikt bröd som man kan äta när som helst :) 12 st
Tips! Hoppa över flingsaltet och servera brödet med rökt saltrulle som pålägg, mycket gott.
Deg:
1,5 dl mjölk
1 dl vatten
2,5 msk rapsolja
0,5 msk honung
25 g jäst
1 tsk salt
Ca 6 dl vetemjöl
Fyllning: 50 g smält smör, Flingsalt, Frusna Italienska örter, se bild!
(pensla med ägg)
(pensla med ägg)
_________________________________________________________________________________
Värm mjölk, vatten, olja och honung till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet, salt och vetemjöl. Arbeta ihop degen
(när degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen.
Kavla ut degen på mjölat bakbord. Rektangel ca 30x45 cm.
Pensla smält smör på degen. Strö ut salt och örter.
(mängd efter eget tycke och smak, några nypor flingsalt och några matskedar örter är ganska lagom)
Rulla ihop degen på långhållet som en rulltårta.
Skär rullen i 12 st bitar. Tryck till i mitten av varje bulle, se bild!
Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 min.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar