En helt underbar och god laxrätt som blir extra festlig med handskalade räkor.
En rätt som ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >> (4 port)
4 st laxfiléer, ca 125g/st
En rätt som ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >> (4 port)
4 st laxfiléer, ca 125g/st
Salt/vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche, valfri fetthalt
Ca 1 msk fiskkrydda, Santa Maria
Räkor och dill
Salta/peppra på laxfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda ihop grädde, creme fraiche och fiskkrydda.
Häll blandningen över laxen.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.
Dekorera laxen med valfri mängd handskalade räkor
och några dillkvistar strax innan servering.
Servera med tex. färskpotatis eller ris och kokt grön sparris
_____________________________________________________
Fler recept med lax hittar du HÄR >>
Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar