Vaniljpersikor - En lättlagad dessert som alla kan göra.
De svarta prickarna i lagen är vaniljfrön.
Lättast delar du på persikorna genom att skåra dem ända in till kärnan och vrida halvorna åt olika håll.
4 persikor
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 vaniljstång
Dela och kärna ur persikorna.
Blanda vatten och strösocker i en kastrull.
Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna i sockervattnet.
Lägg även i den urskrapade vaniljstången.
Koka ihop allt i 5 min.
Lägg i persikorna, sänk värmen och låt sjuda i ca 10 min.
(om persikorna var omogna och hårda från början så kan de ligga i lagen lite längre)
(om persikorna var omogna och hårda från början så kan de ligga i lagen lite längre)
Tag upp persikorna ur lagen.
Servera dem varma med tex. gammaldags vaniljglass.
0 komentar:
Posting Komentar