Fiskpaté - Torsk
Detta är en fiskrätt som alla i vår familj är tokförtjusta i, särskilt vår lille tvååring :)
400 g färsk eller tinad torskfilé
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1,5 msk potatismjöl
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Låt grädden och mjölken bli rumsvarmt.
Skär torsken i bitar.
Kör torsk, salt, vitpeppar, potatismjöl och ägg
i en matberedare eller mixer.
Späd lite då och då med vispgrädde/mjölk.
Kör fisksmeten helt slät, ca 2 min.
Häll smeten i en smord och bröad avlång form. (brödform)
Täck formen med aluminiumfolie.
Grädda långt ner i ugnen i 175° i 1 timme.
Obs! Låt vila ca 15 min innan du stjälper upp den.
Servera till kokt potatis, räksås/stuvning, grönsallad, babyspenat
(recept på räkstuvning hittar du HÄR >>)
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar