Laxfilé i gräddig vitlökssås ( detta recept räcker till ca 4 port )
Mycket lättlagat och fantastiskt gott!!
4 st tinade laxfiléer,
(ca 125g per styck)
Sås:
100 g creme bonjour vitlök
5 dl vispgrädde
2 äggulor
½ dl hackad dill
salt/vitpeppar
(toppas med halverade cocktailtomater)
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
(salta lite på dem)
(salta lite på dem)
Vispa ihop ingredienserna till såsen.
(salta och peppra efter eget tycke och smak)
Häll såsen över laxfiléerna.
Strö över tomaterna.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.
(kolla att laxen är helt klar, tiden kan skilja mellan olika ugnar)
(kolla att laxen är helt klar, tiden kan skilja mellan olika ugnar)
Låt vila lite innan servering.
Gott till kokt potatis eller ris med tex sparris eller en grönsallad.
______________________________________________________
Fler laxrecept hittar du HÄR
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler laxrecept hittar du HÄR
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar