5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
3 dl havregryn
0,5 dl sirap
10 dl rågsikt
Smält smöret.
Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm =37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta degen i bakmaskin i ca 10 min.
Låt degen jäsa i degbunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i fyra bitar.
Arbeta ut fyra stycken brödkakor, ca 1,5 cm tjocka
Tryck med ett litet glas ut ett hål i mitten av varje brödkaka.
(gör två bullar av degbitarna som blir över, grädda samma tid som hålkakorna)
Nagga bröden.
Låt jäsa på bakplåt under bakduk i ca 40 min.
Grädda mitt i ugnen i 225° i 12 min.
______________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar