Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Morotsbröd - Kalljäst

Morotsbröd - Kalljäst
Ett nyttigt och gott morotsbröd som är hur enkelt som helst att baka
Förbered degen på kvällen - Grädda på morgonen

1/4 pkt jäst (12,5 g)
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk matolja
1 finriven morot
½ dl krossade linfrön
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

På kvällen:
Rör ut jästen med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd brödform.

Täck över plastfolie och ställ in formen i kylen över natten.

På morgonen:
Grädda brödet längst ner i ugnen i 250° i 15 min.
OBS! Efter 15 min sänker du värmen till 200°
(Lägg aluminiumfolie över brödet om färgen på brödet är lagom.)

Grädda färdigt brödet i 200° i 15 min.

Låt vila lite innan du skär upp det!
______________________________________________________
Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR
Fler recept på formbröd hittar du HÄR
_______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar