175 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl naturell yoghurt, 3%
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning: 1 dl strösocker + 2 msk kanel
(+ smör och ströbröd till formen)
Vispa smör och strösocker poröst med elvisp.
Blanda ner ett ägg i taget och därefter rör du ner yoghurt.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Rör ihop strösocker och kanel till fyllningen.
Häll 1/3 av smeten i en smord/bröad sockerkaksform.
Fördela ut hälften av kanelfyllningen över smeten.
Bred på ytterligare 1/3 av smeten.
Häll på den sista kanelfyllningen. Avsluta med den sista smeten.
Häll på den sista kanelfyllningen. Avsluta med den sista smeten.
Grädda kakan långt ner i ugnen i 175° i ca 1 timme.
(testa med en provsticka om sockerkakan är klar)
Låt sockerkakan svalna innan du stjälper upp den.
_____________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
(testa med en provsticka om sockerkakan är klar)
Låt sockerkakan svalna innan du stjälper upp den.
_____________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar