Vit chokladtryffel med lakritskross - Såååå gott
Passar både till fredagsmyset och på gottebordet till Jul (antalet varierar efter hur stora du gör dem)
Passar både till fredagsmyset och på gottebordet till Jul (antalet varierar efter hur stora du gör dem)
1 påse turkisk peppar, 150 g
2 stora chokladkakor vit choklad
(tex marabou 2 st x 185 g, eller annan vit choklad som väger runt 200 g styck)
(tex marabou 2 st x 185 g, eller annan vit choklad som väger runt 200 g styck)
1,5 dl vispgrädde
Lägg en handduk över den oöppnade godispåsen och
krossa lakritsen mellangrovt med en kavel eller hammare.
krossa lakritsen mellangrovt med en kavel eller hammare.
Bryt chokladen i bitar.
Låt chokladen smälta tillsammans med grädden över vattenbad.
Beskrivning på hur du gör vattenbad hittar du HÄR >>
Beskrivning på hur du gör vattenbad hittar du HÄR >>
Blanda i 3 msk krossad turkisk peppar och låt vila i ca 30 min.
Rör om och ställ in tryffeln i kylen i ca 1,5 - 2 timmar.
Rör om och ställ in tryffeln i kylen i ca 1,5 - 2 timmar.
Forma till kulor och rulla dem i resten av lakritskrosset.
(valfritt, lägg kulorna i små formar, tex knäckformar) Förvara i kylskåp!
________________________________________________________________________________
Fler recept på julgodis hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Fler recept på julgodis hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar