Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Vit chokladtryffel med lakritskross

Vit chokladtryffel med lakritskross - Såååå gott
Passar både till fredagsmyset och på gottebordet till Jul (antalet varierar efter hur stora du gör dem)

1 påse turkisk peppar, 150 g
2 stora chokladkakor vit choklad
(tex marabou 2 st x 185 g, eller annan vit choklad som väger runt 200 g styck)
1,5 dl vispgrädde

Lägg en handduk över den oöppnade godispåsen och 
krossa lakritsen mellangrovt med en kavel eller hammare.
Bryt chokladen i bitar.

Låt chokladen smälta tillsammans med grädden över vattenbad.
Beskrivning på hur du gör vattenbad hittar du HÄR >>
Blanda i 3 msk krossad turkisk peppar och låt vila i ca 30 min.

Rör om och ställ in tryffeln i kylen i ca 1,5 - 2 timmar.

Forma till kulor och rulla dem i resten av lakritskrosset.
(valfritt, lägg kulorna i små formar, tex knäckformar) Förvara i kylskåp!
________________________________________________________________________________
Fler recept på julgodis hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar