Nutelllabakelse - Sockerkaka med nutella - Helt fantastiskt gott och smidigt :D
Ett recept ur EDITHS BÄSTA >> (ca 12 st)
Ett recept ur EDITHS BÄSTA >> (ca 12 st)
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
(+ smör och ströbröd till formen)
Fyllning: 1 burk nutella (ca 400 g) och 3 dl uppvispad grädde.
Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
Grädda sockerkakan i en smord och bröad springform, ca Ø 25 cm
Långt ner i ugnen i 175° i ca 40 min.
(testa med en provsticka om sockerkakan är genomgräddad)
När kakan svalnat skär du upp den i portionsbitar.
Dela bitarna på mitten, se bild!
Fördela ut nutella och grädde på varje bottendel och lägg på locket.
Valfritt: Pudra över florsocker över varje sockerkaksbit
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar