En underbar lax med en härligt frisk smak av citrus.
God att äta både kall och varm.
4 st tinade laxfiléer
(ca 125 g per styck)
Marinad:
1 st citron
1 st lime
1 st röd chilifrukt
1 dl olivolja
(eller rapsolja för billigare alternativ)
(eller rapsolja för billigare alternativ)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pressa ut saften ur citronen och limefrukten.
Skär chilifrukten i skivor.
Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.
Låt laxfiléerna ligga i en plastpåse i kylskåpet täckta av
marinaden, vänd påsen lite då och då.
Marinera i minst 1 timme.
(gärna 2 timmar)
Häll ut både marinaden och laxfiléerna i en ugnsform.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 15 min.
Servera med tex delikatesspotatis och kokt sparris.
Som sås kan du röra ihop lite gräddfil med dill och gräslök
och ev lite pressad citron.
______________________________________________________
Fler recept med lax hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Servera med tex delikatesspotatis och kokt sparris.
Som sås kan du röra ihop lite gräddfil med dill och gräslök
och ev lite pressad citron.
______________________________________________________
Fler recept med lax hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar