Sockerkaka - Spetskaka
En jättegod variant av vanlig sockerkaka. Själva spetsen är en härligt krispig sockerglasyr.
Sockerkakan:
75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Sockerglasyren:
2 msk smör
2 msk vispgrädde
1 dl strösocker
Smält smöret.
Vispa ägg och strösockret pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Blanda sist i det smälta smöret och mjölken.
Grädda i en smord springform ca Ø25cm
Nedre delen av ugnen i 175°i ca 35 min.
Blanda med en gaffel ihop glasyren.
Bred ut blandningen över den varma sockerkakan.
Grädda kakan igen långt ner i ugnen i 175° i ca 15 min.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar