OBS! Läs igenom hela receptet innan du börjar.
Ca 4 port. (kantskär brödet om du vill)
Ca 4 port. (kantskär brödet om du vill)
Lager 1
4 st formbröd
500 g blandfärs
ca 6 färska champinjoner
salt/vitpeppar/tomatpuré
Valfria kryddor, tex dragon
Valfria kryddor, tex dragon
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
Skiva champinjonerna och bryn dem i lite smör.
Lägg i köttfärsen och stek den smulig.
Smaka av med salt, peppar, tomatpuré och dina favoritkryddor.
Blanda ner vetemjölet.
Häll på grädden och låt köttfärsen tjockna på svag värme.
Bred ut köttfärsen på de fyra formbröden, (lager 1)
_________________________________________________________________________________
Lager 2
4 st formbröd
200 g räkost
0,5-1 dl hackad dill
ca 2 dl avrunna räkor
Blanda ihop samtliga ingredienser.
Lägg ut 4 st formbröd över köttfärslagret.
Bred ut räkröran på brödskivorna, (lager 2)
______________________________________________________
Lager 3
4 st formbröd
4 kokta ägg
1 liten bit purjolök
4 msk majonäs
4 st äggvitor
Hacka äggen och skiva purjolök i tunna skivor, ca 1 dl
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vänd ner ägg, purjolök och majonäs i äggvitan.
Lägg ut 4 st formbröd över räkröran.
Bred ut äggblandningen på brödskivorna, (lager 3)
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 20 min.
0 komentar:
Posting Komentar