After Eight mintchokladmousse - En helt fantastiskt god dessert - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Denna dessert fick jag och barnen när vi bakade pepparkakor i lördags (läs här >>)
1+2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
10 plattor after eight
Koka upp 1 dl grädde under omrörning. Drag kastrullen åt sidan.
Bryt chokladen i bitar och blanda ner tillsammans med after eight.
Låt chokladblandningen svalna i rumstemperatur.
Vispa upp 2 dl vispgrädde.
Vänd ner grädden i chokladblandningen.
(blanda väl eller blanda ojämnt så att moussen blir marmorerad, helt efter eget tycke och smak)
Fördela ut after eight mousse i 6 st portionsskålar.
Låt stelna i kylen i minst 1 timme eller längre, tex över natten.
Dekorera med tex, hyvlad choklad
eller en klick vispad grädde och en after eightplatta på toppen.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar