Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora) Ett recept ur kategorin EDITHS BÄSTA >>
100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
0,75 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma
Ca 9 dl vetemjöl
Fyllning: 100 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 msk vaniljsocker
Topping: 1 st uppvispat ägg + pärlsocker
______________________________________________________
Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet, ägg, strösocker, salt och kardemumma.
Arbeta sist in mjölet tills degen släpper bunkens kanter.
Rulla ut 15 bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt eller i formar.
Blanda ihop fyllningen. Gör en stor fördjupning i varje bulle.
Fördela ut fyllningen i varje fördjupning, se bild!
Låt jäsa under bakduk i 45 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 8 min.
_____________________________________________________
________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar