Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Hallonrutor med färskosttopping

Hallonrutot med färskosttopping - En mycket god mjuk kaka (ca 30 st) - Ingår i  EDITHS BÄSTA >>

Vispa med elvisp ihop toppingen: 
200 g färskost, 6 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker, 150 g smör
(använd tex. philadelphiaost, låt smöret mjukna lite innan du vispar ihop toppingen)

Kakbotten:
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
4 dl frusna hallon, behöver ej tinas!
  
Smält smöret, låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker pösigt. 
Rör ner det avsvalnade smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Blanda sist i mjölken.

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, strö över hallonen.
Grädda långt ner i ugnen i 200° i ca 25 min. Låt kakan kallna.

Bred ut toppingen över kakan och skär den i valfria stora bitar.
Tips! Kakan blir extra fin och god med riven kokos på toppen :)
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar