Vispa med elvisp ihop toppingen:
200 g färskost, 6 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker, 150 g smör
(använd tex. philadelphiaost, låt smöret mjukna lite innan du vispar ihop toppingen)
Kakbotten:
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
4 dl frusna hallon, behöver ej tinas!
Smält smöret, låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör ner det avsvalnade smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Blanda sist i mjölken.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, strö över hallonen.
Grädda långt ner i ugnen i 200° i ca 25 min. Låt kakan kallna.
Bred ut toppingen över kakan och skär den i valfria stora bitar.
Tips! Kakan blir extra fin och god med riven kokos på toppen :)
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar