Julgodis - Tryffel som jag gjort av marabou apelsinkrokant och mörk choklad (ca 15 st)
I detta julgodiset har jag satt ihop två av mina favoritsmaker - En godbit till kaffet, mmmm
Tryffel
200 g marabou apelsinkrokant, se bild
I detta julgodiset har jag satt ihop två av mina favoritsmaker - En godbit till kaffet, mmmm
Tryffel
200 g marabou apelsinkrokant, se bild
1 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g smör
_________________________
_________________________
Doppas i 100 g mörk choklad
Bryt chokladen i bitar.
Smält samman samtliga ingredienser över vattenbad.
Rör blandningen slät och låt vila i rumstemperatur i 30 min.
Rör om och ställ in tryffeln i kylen i ca 3 timmar, eller längre, tex under natten.
Bryt i bitar och smält den mörka chokladen över vattenbad.
Forma tryffeln till kulor och doppa dem i de mörka chokladen.
(använd tex. två gafflar när du doppar tryfflarna, dekorera ev. med en strösselkula)
Lägg i formar eller låt stelna på bakplåtspapper. Förvara i kylen.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
0 komentar:
Posting Komentar