Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Fylld köttfärslimpa

Fylld köttfärslimpa - Skinka och mozzarella
Jättegod fylld köttfärslimpa som passar både till vardag och fest!
Passar även bra till matlåda :)

600 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök
2 msk potatismjöl

Fyllning: 4 st skivor rökt skinka och 1 st mozarellaboll
______________________________________________________
Blanda ströbröd, mjölk, vispgrädde, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min.
Blanda ägget med köttfärsen.
Bland sist i ströbrödsblandningen och potatismjölet.

Tryck ut köttfärssmeten på en bit plastfolie.
Täck med skinka och i mitten lägger du ut mozzarellaskivor.
Rulla ihop med hjälp av plastfoliet
(ungefär som när du rullar ihop en rulltårta)

Tryck ihop ändarna och lägg rullen i en smord ugnsform.
För fin färg kan du pensla köttfärslimpan med soya.

Tillaga mitt i ugnen i 175° i ca 45 min.
(eller tills köttfärslimpan är helt klar)

Servera med tex kokt potatis, brunsås och råkostsallad
eller klyftpotatis (RECEPT HÄR), champinjonsås och grönsallad
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar