Tips! Vill du göra en magrare potatisgratäng kan du byta ut 2 dl vispgrädde mot mjölk.
Ca 4 port.
1 kg mjölig potatis
2 vitlöksklyftor
5 dl vispgrädde
Salt/svartpeppar
(salta efter eget tycke och smak men snåla inte, ta minst 1 msk salt)
Skala och skiva potatisen.
(skär potatisskivorna knappt 1 cm tjocka)
Lägg potatisen i en ugnsfast form.
Pressa vitlöken över potatisen, salta och peppra.
Blanda allt så att kryddorna blir jämnt fördelade.
Häll över vispgrädden.
Tillaga mitt i ugnen i 225° i ca 30 min.
Gratängen är klar när den fått fin färg och potatisen blivit mjuk.
Låt potatisgratängen vila lite innan servering.
______________________________________________________
Fler potatisrecept hittar du HÄR
_____________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler potatisrecept hittar du HÄR
_____________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar