Diberdayakan oleh Blogger.
RSS

Italienskt lantbröd

Italienskt lantbröd - Mycket gott och lättbakat :)
Ett recept ur kategorin EDITHS BÄSTA >>

25 g jäst
6 dl vatten
4 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl durumvetemjöl
12 dl vetemjöl special

Värm vattnet till fingervarmt = 37°
Rör ut den smulade jästen med lite av det fingervarma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt och olivolja.
Arbeta degen i bakmaskin i ca 10 min, tillsätt lite mjöl i taget.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.

Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
Dela degen på hälften och forma till 2 st limpor.
Mjöla lite på ovansidan av bröden.

Låt bröden jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
Snitta bröden med en vass kniv, se bild!

LÄS NOGA!
Sätt in brödet mitt i ugnen i 250°
Kasta in 1 dl vatten i botten på ugnen, stäng luckan.
Sänk värmen till 225° och grädda i ca 30 min.
____________________________________________________
Fler recept på brödlimpor hittar du HÄR >>
_____________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentar:

Posting Komentar