Kladdkaka med mintchokladfluff
Denna gången kombinerade jag ihop två av mina favoriter, bästa kladdkaksreceptet och bästa fluffen.
Och det blev sååå gott, ännu ett recept som fick hoppa in i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Steg 1, fluffen:
Denna gången kombinerade jag ihop två av mina favoriter, bästa kladdkaksreceptet och bästa fluffen.
Och det blev sååå gott, ännu ett recept som fick hoppa in i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Steg 1, fluffen:
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad mint, se bild!
Värm grädden i en kastrull tills den blir het.
(Obs! grädden ska INTE koka!)
Bryt chokladen i bitar.
Låt chokladen smälta i den värma grädden under omrörning.
Låt blandningen svalna i kylen i 5 timmar eller längre.
(Det går alldeles utmärkt att låta blandningen stå i kylen över natten tex.)
_________________________________________________________________________________
Steg 2, kladdkakan:
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Blanda sist ner det smälta smöret.
Grädda kakan i en smord springform, ca Ø25 cm
mitt i ugnen i 150° i 30 min.
Låt svalna helt, gärna i kylskåp.
(det går alldeles utmärkt att även förbereda själva kladdkakan dagen innan servering)
_________________________________________________________________________________
Steg 3:
Vispa upp fluffen med elvisp.
Bred ut den på den kalla kladdkakan och servera.
(toppa ev. med hackad choklad eller strössel)
(toppa ev. med hackad choklad eller strössel)
______________________________________________________
Fler recept på kladdkakor hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar