Så här brukar jag tillaga lax när det måste gå riktigt fort.
Det går rackans snabbt, särskilt när man serverar den till färsk pasta som bara tar några minuter att koka.
Och superdupergott blir det, gillar du lax så gillar du det här, jag lovar!
Det går rackans snabbt, särskilt när man serverar den till färsk pasta som bara tar några minuter att koka.
Och superdupergott blir det, gillar du lax så gillar du det här, jag lovar!
500 g laxfilé, tex 4 portionsbitar
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche, 34%
1 fiskbuljongtärning
Salt/dill/gräslök/citronpeppar
Skär eller klipp laxfilén i tärningar.
Låt samtliga övriga ingredienser koka samman till en sås.
Krydda efter eget tycke och smak.
(ca 1 tsk citronpeppar, 0,5 dl gräslök och lika mycket dill brukar vara lagom)
Lägg i laxtärningarna och låt allt puttra på medelvärme i ca 5 min.
(när laxen är ljusrosa in till mitten är det klart)
Servera tex. med kokt färsk tagliatelle och ångkokt grön sparris
(eller om du har kokt spagetti i kylen så kan du blanda ihop det med såsen till en "allt i ett rätt")
(eller om du har kokt spagetti i kylen så kan du blanda ihop det med såsen till en "allt i ett rätt")
______________________________________________________
Fler recept med lax hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar