4 st kycklingfiléer
1 pkt bacon, 140 g
2 dl creme fraiche, 34%
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
3 tsk soya
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt/vitpeppar
Gräslök
Dela kycklingfiléerna på längden.
Salta/peppra och bryn filéerna i lite smör, lägg dem i ugnsfast form.
Klipp baconet i bitar och knaperstek.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, vatten, fond, senap och soya.
Smaka av med vitlök, salt och vitpeppar.
(var försiktig med saltet eftersom baconet ger ifrån sig sälta)
(var försiktig med saltet eftersom baconet ger ifrån sig sälta)
Strö ut valfri mängd gräslök över kycklingfiléerna.
Slå på såsen och toppa med det knaperstekta baconet.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
(gör ett snitt i den tjockaste delen av kycklingfilén för att se att den är helt klar)
Servera till tex. kokt ris och en grönsallad
______________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar