Varm smörgåstårta på hönökaka
Supergott och väldigt lättlagat. Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
4 st hönökakor
Supergott och väldigt lättlagat. Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
4 st hönökakor
(halvmånar)
3 pkt bacon
100 g färska champinjoner
5 dl creme fraiche, 34%
Salt/vitpeppar
1 bit purjolök
Riven ost och skivade tomater
(mängd efter eget tycke och smak)
(mängd efter eget tycke och smak)
Klipp baconet i bitar och skiva champinjonerna.
Låt allt fräsa i stekpanna tills fin yta.
(blir det mycket stekfett så kan du hälla bort det)
(blir det mycket stekfett så kan du hälla bort det)
Blanda i creme fraiche och smaka av med salt/peppar.
Strimla valfri mängd purjolök och blanda ner den.
Lägg ut två hönökakor på en ugnsplåt, se bild!
Fördela ut drygt hälften av blandningen på bröden.
Lägg på ett nytt lager med två hönökakor.
Bred ut resten av blandningen och toppa med tomater och ost.
Gratinera mitt i ugnen i 175° i ca 15 min.
Servera tex med frisésallad och skivad gurka
0 komentar:
Posting Komentar