50 g jäst
8 dl mjölk
5 dl havregryn
50 g smör
1 msk honung
2 tsk salt
Ca 9 dl vetemjöl
Koka under omrörning upp mjölken och havregrynen till en gröt.
Rör ner smöret.
Rör ner smöret.
Låt gröten svalna till fingervarmt = 37°, (ca 15 min)
Blanda ut jästen med lite av gröten.
Tillsätt resten av gröten och samtliga övriga ingredienser.
Arbeta ihop degen.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Tryck ut degen på en bakplåtspappersklädd djup ugnsplåt.
Skär degen i valfria stora rutor.
Låt jäsa på plåten under bakduk i 30 min.
(Tips! Brödet blir extra fint om du penslar det med vatten och strör över havregryn)
(Tips! Brödet blir extra fint om du penslar det med vatten och strör över havregryn)
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min
______________________________________________________
Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
0 komentar:
Posting Komentar